Afgelopen week nam ik mijn eerste serie podcasts op voor mij nieuwe podcast “The High Achievers Podcast door Anne Quaars (NL). Eind deze maand komen ze online en binnenkort deel ik de link waar je je kunt abonneren.

Tijdens de opname van een van de podcasts ” Doorbraak in je omzet dankzij details” heb ik ook een livestream gehouden. De opname daarvan vind je hieronder. Note: het is echt een “backstage” video. Unedited, rauw. Echt. Precies zoals je mij in real life ook zou krijgen 🙂

In deze uitzending vertel ik over de aanname onder veel zelfstandigen dat, als ze een doorbraak willen krijgen in hun omzet, vaak denken dat ze nog veel nieuwe informatie moeten krijgen. Echter: veel van de zelfstandigen die ik help om hun omzet te verdubbelen, zitten al best op een goed level. Als je bijvoorbeeld €100.000 per jaar omzet, als zelfstandig trainer, coach of adviseur, dan kun je in veel gevallen stellen dat je de basics van marketing wel begrijpt. Om daar te komen hebben ze vaak veel “nieuwe” kennis moeten leren en toepassen. De meeste doen dit ook en daardoor halen ze ook die omzet.

Echter, de veronderstelling dat je, om weer naar zo’n nieuw level te komen, wéér nieuwe dingen zou moeten leren, klopt volgens mij niet. En maakt het ook onnodig ingewikkeld. Ik denk dat het juist veel meer gaat om finetunen, optimaliseren, de geleerde principes veel meer tot in details doorvoeren, de diepte in, het simpel houden, “the one thing” kiezen en daar zo knettergoed in worden dat je dat flink kunt opschalen en doorvoeren.

Misschien denk je nu, wat gaan die millimeters uitmaken, ik heb wel wat beters te doen als ondernemer. Van mij mag je 😉 Maar besef je goed dat je het je duizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s extra omzet kan opleveren als je het WEL doet. Een simpel rekensommetje om dit te onderbouwen.

Stel dat je 2 x per maand een webinar doet. In het webinar geef je waardevolle info en je doet een upsell (lees: een aanbod) van zeg €2500,-. Stel nu dat je met je gewone webinar van iedere 20 deelnemers 2 x een deal binnenhaalt van €2500,-. Dat is een conversie van 10% Bij 20 deelnemers zou je dan €5000,- aan omzet maken.

Maar stel nu dat je je webinar gaat optimaliseren. Ditzelfde webinar. Bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan “details”. “Details kunnen in dit gevallen dingen zijn zoals het pareren van de bezwaren (die er altijd zijn), door een goed overzicht te maken van het aanbod dat je doet, door het aanbod extra onweerstaanbaar te maken, door urgentie te creëren om een beslissing te nemen, etc. Zelf heb ik regelmatig getest met webinars, en ik kan je vertellen: het scheelt aanzienlijk in je conversie. Veel van de experts  (lees: de marketingmensen die miljoenen draaien dankzij webinars) raden dit ook aan.

Stel nu dat je succesratio hierdoor omhoog gaat. Van 10 naar 20%.
Bij iedere 20 deelnemers haal je dan geen €5000,- maar €10.000 omzet.

Vervolgens zou ik zeggen: als je een stabiele conversie hebt, ga dit dan verder opschalen. In plaats van opnieuw het wiel uit te vinden. Kijk: hoe kan ik hier meer van creëren? Hoe kan ik bijvoorbeeld meer deelnemers krijgen? Kan ik advertentiebudget toevoegen, kan ik een extra herinneringsmail sturen? Kan ik een nieuwe doelgroep aanboren, voor wie dit webinar ook interessant is? Welke aanleidingen kan ik creëren om aan dit event aandacht te besteden? Etc.
Als je dan ineens 200 mensen in ditzelfde webinar hebt, dan haal je met een aanbod van €2500,- en een conversie van 20% (lees: 40 mensen die iet kopen van €2500,-) ineens met hetzelfde webinar, een omzet van €100.000. Nogmaals: met HETZELFDE webinar. Hoezo niet de moeite waard?

Bekijk de video voor meer voorbeelden. Succes!