Selecteer een pagina

Terwijl ik dit type lig ik met mijn benen soort van omhoog. Ik schrijf dit om een belangrijk punt te adresseren. Een allesveranderende wake up call voor mij, waarvan ik zo inschat dat die voor jou ook geldt.

Eerst even dit. Hoezo lig ik ondersteboven? Een tijdje terug ben ik gevallen. Keihard. Op mijn bekken en onderrug. Ik sprong. Ik gleed uit. En viel keihard naar beneden. Ik verzeker je, dat zag er alles behalve glamoureus uit.

Pijn! Shit! F&*6%4!

Straks is het gebroken. Kan ik me niet meer bewegen. Ik zou over een paar dagen naar Amerika gaan. Kan dat wel? Straks kan ik niet werken. Hoe moet dat nu met de klanten. Shit shit shit.

Eerst dacht ik nog: ach, die pijn gaat wel over. Gewoon doorgaan. Misschien herken je het en ben jij ook zo’n doordouwer. Maar die val was zo hard dat ik toch maar ben gaan checken of ik niet wat wervels had gebroken. Dat bleek niet het geval. Maar welgeteld was ik wel een paar weken uit mijn doen.

Het had zomaar even heel anders af kunnen lopen. Is niet gebeurd – ben ik heel dankbaar voor- maar een mensenleven is kwetsbaar. Dit soort dingen gaat nooit over jou, totdat het een keer wel over jou gaat, zeg maar. Geldt ook voor jou 🙂

En ik realiseerde me ineens hoeveel impact zoiets zou kunnen hebben op mijn business. Nu heb ik inmiddels 4 geweldige vrouwen in mijn team. Maar toch: de kern van de inhoudelijke dienstverlening gebeurt door mij. Het gezicht, de visie, de content, de coaching, de marketing. Het is allemaal grotendeels afhankelijk van mij.

Kwetsbaar, als je het mij vraagt.

Kijk, het ego vindt zoiets allemaal lekker. Iets alleen maar zelf kunnen (of denken dat jij de enige bent die iets goed kan) betekent ook dat je “nodig” bent. En dat het dus om jou draait. Business wise is dat niet zo handig.

En ik schat zo in dat bij jou je gedachtegoed en je boodschap ook om iets groters draait.

Zelf heb ik in ieder geval besloten dat er een aantal dingen gaan veranderen. Inclusief een nieuw, ander aanbod. Daarover later meer.

Voor nu ben ik benieuwd naar jou. Hoe gaat dit bij jou? Als jij er ineens voor lange tijd uitligt? Wat gebeurt er dan met je business? Zeg nu niet: ik heb een Arbeidsongeschiktheidsverzekering. Want dan ligt je business dus nog steeds plat. Heb je daar een plan voor? Is je gedachtegoed overdraagbaar? Zijn er mensen die jouw visie voor jou (of samen met jou) kunnen uitdragen?

Ik ben benieuwd. Ik kijk uit naar je reactie.