Selecteer een pagina

Ik weet ‘t nog goed. De 1e keer dat ik een hooggeprijsd programma aanbood aan zo’n dame ‘t die niet kon betalen, maar wél mee wou doen. Naïef ging ik erin mee. Een MEGA fout.

Maar het leerde me iets cruciaals.

Namelijk: IF YOU DON’T PAY, YOU DON’T PAY ATTENTION.

Laat exact dát commitment nu zijn wat er nodig om is om de klant tot resultaat te bewegen.

Want waar anderen door hun blokkades heenbeukten.
Was het voor haar altijd “lastig”, “ingewikkeld” en “voor haar niet mogelijk”.

Waar anderen hun afspraken verzetten om een coachcall met mij te hebben en hun vragen beantwoord te zien, kwam zij niet opdagen.

Waar anderen succesvol nieuwe diensten ontwikkelden, verkochten en hun omzet verdubbelden, is zij halverwege het traject afgehaakt. Dat deed ook iets met mijn motivatie, overigens.

Ik wilde haar zo graag helpen.
Ik gunde haar zo die fantastische omzet.
Had ik haar nu gezien als een krachtig en groots persoon, toen ik toegaf aan de ruil?

Was dat gelukt?
Nee.

Ik had haar klein gezien, als iemand die geen stappen kan zetten.

Ik had haar gezien als iemand die niet de inventiviteit heeft om geld bij elkaar te krijgen. Of een investering terug te verdienen.

En het ergste van allemaal: ik had haar kostbare tijd verspild zonder echt resultaat.

Want oh, wat doen we spastisch over geld. Maar dat kun je terugverdienen als ondernemer. Maar tijd is veel kostbaarder. Iedere minuut in ons leven, komt niet meer terug.

Een harde les. Waar ik heel veel van heb geleerd. Sindsdien ben ik ervan overtuigd dat een HELE goede prijs vragen, niet alleen in het belang is van jou en je winstgevendheid.

Maar MINSTENS net zo veel in het belang van de klant. Die betaalt je ten slotte voor de resultaten die je levert. Ik wil die diensten op het hoogste niveau bieden. Daar geen concessies aan doen.

En het is aan jou om je diensten zó te leveren, dat er optimaal commitment is van beide partijen om daar te komen. Dat hij uitgedaagd wordt. De prijs is daar een cruciaal instrument bij.

We denken zo vaak voor anderen. We vullen van alles in en zo kan een hele bedrijfsvoering gebaseerd zijn op aannames. Zeker als het over geld gaat.

“Ze zullen het wel niet kunnen betalen.” (Hoe zou jij het vinden als je leverancier bij voorbaat al voor jou invult dat jij het wel niet zult kunnen betalen?)

“Wie ben ik om “zo veel” geld te vragen?” (Zelf zou ik graag een andere vraag stellen, namelijk: DURF jij jezelf te zien als iemand die echt diepe impact mag hebben op het leven van anderen? Hoeveel impact durf je jezelf toe te staan om te hebben.)

“In mijn markt is dat niet mogelijk, hoge prijzen vragen.” (In praktisch iedere markt is er een deel dat premium wil. Je hebt de C&A en je hebt Gucci. Je Ryan Air en je kunt businessclass vliegen. Het is maar op wie je je wilt richten.)

De werkelijkheid is meestal dat we ons eigen ongemak uit de weg gaan. Dat ons bedrijf geleid wordt door angst. Door “comfortkeuzes”. Daarmee houden we niet alleen onszelf klein. We maken de ander, je klant in dit geval, ook klein. Daar is nog nooit iets van gegroeid…

En voor ondernemers die die ECHT een mega impact en een groot verschil willen maken, en natuurlijk fantastisch betaald willen worden, dwars door een ton per jaar heen, voor het transformerende werk dat ze doen is leiderschap nodig. En moed. En ja: kennis over hoe je écht high end onderneemt. Wat echt iets anders is dan af en toe een “vip-dag” doen of een online programma.

Wil je daarover meer weten? Vraag een gratis strategiegesprek met me aan. In dit vrijblijvende gesprek bespreken we welke mogelijkheden er voor jou zijn, die je nog niet had bedacht, en wat je nog tegenhoudt om dit te gaan doen. Ik geef je meteen ook minimaal 3 waardevolle strategieën, waarvan ik op basis van mijn ervaring en expertise inschat dat dit voor jou het verschil gaat maken. Meld je hier aan voor het (gratis) strategiegesprek.