Selecteer een pagina

“ Sorry, geen budget.”
“ Waarom zou ik investeren in X?”
“ Ik heb geen tijd.”

Bijna alle zelfstandigen maken het wel eens mee dat een potentiele klant niet zo één-twee-drie overtuigd is van de waarde die je te bieden hebt. Ik noem het wel eens: je bent nog niet “binnengekomen”. Want let’s face it: in veel gevallen zijn de hierboven genoemde opmerkingen vooral smoesjes.

Hoe voorkom je dat nu?

Hoe zorg je ervoor dat mensen wakker worden als jij je verhaal vertelt?
Hoe zorg je ervoor dat klanten meteen snappen hoe jij ze kunt helpen?
Hoe zorg je ervoor dat klanten in actie komen, in plaats van dat ze het “wel leuk” vinden.

Ik geef je 3 ideeën waarmee je meteen je marketing een stuk overtuigender maakt (en daarmee je sales een stuk makkelijker maakt!) 

1. Stop met vertellen over het HOE

2. Sta 100% achter jezelf en de waarde die je te bieden hebt

3. Toon overtuigend bewijs

Stop met vertellen over het HOE
Je klant is nauwelijks geïnteresseerd hoe jij het allemaal doet. Je klant wil weten wat het hem oplevert. Of iemand ja zegt, hangt voor 90% af van het resultaat dat je biedt en 10% op welke manier je dat resultaat biedt. Besteed dus de meeste tijd en aandacht aan het duidelijk maken welke resultaten je diensten oplevert. En hoe dat iemands financiën, gezondheid, welzijn, geluk of relaties verbetert. DAT is wat iemand wil weten. Al het andere is bijzaak.

Sta 100% achter jezelf en de waarde die je te bieden hebt
Vaak zoeken we de NEE van de klant buiten onszelf. We denken dat het aan de prijs ligt, of de manier van vertellen, of de taal, of de volgorde in het verkoopgesprek. Op zichzelf kunnen dat natuurlijk allemaal redenen zijn. Maar meestal zit het een laag dieper. En zolang we dat niet aanpakken, blijven we die smoesjes horen 😉

Het begint met compleet en volledig vertrouwen hebben in het resultaat dat jij te bieden hebt, daar helemaal achter staan. En zelf helemaal gecommitteerd om je klant naar dit resultaat te helpen. In iedere vezel voelen en gewoon weten dat het werkt. DAT is wat bepaalt welke woorden je kiest, wat je ultiem zelfvertrouwen geeft in een gesprek, of jij krachtig een verhaal vertelt, en het vertrouwen en commitment uitstraalt dat een klant nodig heeft om ja te zeggen.

Als je nog moeite hebt met achter jezelf staan, vraag je dan af wat maakt dat je nog twijfelt. En of de onderliggende gedachte, of aanname, eigenlijk wel klopt. Vaak is het maar een verhaaltje dat jezelf vertelt, 

Toon overtuigend bewijs
Marketing en zaken doen gaat over vertrouwen. Vertrouwen dat jij de juiste persoon bent om het probleem van je klant op te lossen. Dat vertrouwen moet je opbouwen. Dat doe je op meerdere manieren, onder andere door consequent waardevolle ideeën te delen, bijvoorbeeld door artikelen te schrijven of presentaties te geven, zonder daar meteen iets voor terug te verwachten. Maar ook door overtuigend bewijs te tonen, dat wat je doet, ook daadwerkelijk werkt.

Goed bewijs mag niet ontbreken. Mis je dit nog? Doe een aantal pilots. Volg de vorderingen in deze pilots nauwgezet en zorg aan het einde van het traject voor een ijzersterke testimonial. Dat doe je door de voor- en nasituatie goed te beschrijven. Breng de tussenliggende transformatie heel scherp, meetbaar en concreet in beeld. Wat is er veranderd voor je klant, op welke manier heb je zijn kansen vergroot, zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan, op welke manier heb je iemand leven, geluk, gezondheid, relaties, financiën, tijd of potentieel verbeterd?

P.s. Meer weten over hoe je klanten aantrekt die echt bij jou passen en die jouw waarde meteen snappen?

Tijdens de BIG BOLD BRAVE Events ga ik altijd in op de high end manier van ondernemen. Hierbij kies je voor de leukste klanten, die graag goed betalen voor kwaliteit, en waarmee het fijn werken is. Je kunt werken onder je eigen voorwaarden en al met een paar klanten heel goed verdienen. Maar het allerbelangrijkste: je gaat echt staan voor je hoogste waarde, zodat zowel jij als je klant het beste resultaat kunnen ervaren en met veel vervulling in de samenwerking kunnen staan. Op dit moment loopt er een aanbieding met de opnamen van het BIG BOLD BRAVE Event (editie november 2018). Kijk hier voor meer informatie.