WAT JE OVER MIJ
MOET WETEN 

Ik ben niet onder de indruk van je titels of studies. Een mens kan eindeloos veel gestudeerd hebben… maar toch niet wijs zijn.

Dat geldt ook voor je CV. Dure maatpakken. Of wat je salaris is. Dat is allemaal leuk -begrijp me niet verkeerd- maar het zegt me nog niets over wie jij bent.

Waar ik vooral benieuwd naar ben…  is wat jou van binnenuit drijft. Hoe je de wereld ziet. Waar je voor staat – als het er op aankomt. Wat je visie & gedachtegoed is. Je dromen en doelen. Wat je komt brengen en representeert.

En bovenal:

of je het schaarse lef hebt om dat -hier en nu- in de wereld te zetten. En jouw eigen pad, jouw ‘Quest for Greatness’ te volgen. Te doen waarvoor je geboren bent. Ten dienste van anderen, het hogere doel en jezelf.

Mijn haarscherpe intuïtie en bullshitradar staan 24/7 aan.

Ik zie, weet en voel veel – veel meer dan de meeste mensen. En in de regel zie ik jou waar jij jezelf nog niet ziet. En: wat er nodig is om er te komen.

Als je met me werkt, wen er dan maar aan, dat ik doe aan ‘soul stirring’, ‘thought provoking’ and ‘mindstretching’ – in combinatie met een creatief idee. Meestal is dat geheel één opmerking, die ik tussen neus en lippen door, totaal onverwacht, bij je binnen gooi.

Het gevolg daarvan is dat én jij meer op jouw pad komt (er is geen betere weg dan JOUW weg 🙂 én je business een flinke zwieper omhoog krijgt.

Want leiders die hun messaging & marketing belichamen, met alles wat ze doen en zijn, zijn voelbaar krachtig. Zonder dat ze één woord gesproken hebben.

En mensen die ‘op hun ware plek’ staan zijn woest aantrekkelijk en verschrikkelijk inspirerend. Voor henzelf, hun klanten én iedereen om hen heen.

Als jij zo iemand wil worden, dan moet je met mij werken. Punt.
De beste manier om dit te doen? The Trailblazers Quest!
Een ongeëvenaarde Beyond-Your-Brain Experience X Marketing Masterpiece

MY QUEST FOR GREATNESS SO FAR…

En wat jij daar van leert over die van jou. Waarom zou je die in godsnaam lezen denk je nu misschien? Wel: omdat ik ervan overtuigd ben dat mijn ontdekkingen niks en tegelijkertijd álles met jou te maken hebben.

 Ontdek zelf maar…

En wat jij daar van leert over die van jou. Waarom zou je die in godsnaam lezen denk je nu misschien? Wel: omdat ik ervan overtuigd ben dat mijn ontdekkingen niks en tegelijkertijd álles met jou te maken hebben.

 Ontdek zelf maar…

Mijn eerste spreekbeurt -in groep 7- hield ik over tornado’s. Ik was mateloos geïnspireerd door dat fenomeen. Het grootse. Het meeslepende. De plotse, immense kracht, het opschudden, de impact. Het fascineerde me. Het was zo’n mysterie dat ik wilde doorgronden. Als ik erop terugkijk, kan ik zien: in zekere zin is dat wat ik wil brengen

Mijn fascinatie voor ‘messaging’ groeide met de dag. Als ik ging spreken dan wilde ik een soort ode brengen. Iets aanzetten bij mensen. Als kind deed ik mee aan voorleeswedstrijden en mijn spreekbeurten werden geprezen. Ik genoot ervan om op een podium te staan. Ik weet het: het hoort niet in Nederland om hiervoor uit te komen. Ik heb daar lak aan. Ik genoot er namelijk intens van – en kan me niet voorstellen dat ik er ook maar iemand kwaad mee doe.

 Ik verzamelde ook reclame-uitingen. En maakte mijn eigen magazines. Vriendinnen hielpen met het de redactie. Ik bedacht het format en de inhoud. Maakte foto’s. Tekende. Bedacht creatieve dingen. Schreef stukken. Ook voor de schoolkrant. Niet dat het heel veel voorstelde maar wat had ik een lol in dat proces! Het doen zelf – dat was de beloning.

Als bijbaantje werkte ik jarenlang in de horeca. Ik leerde met iedereen connecten, dwars door alle rangen en standen heen. Ik ontdekte dat we in de kern niet zo veel van elkaar verschillen. Hoe graag we ook anders willen beweren. Zeker niet wanneer mensen dronken zijn 😉 Ze vertelden me hun grootste dromen en geheimen. Zonder dollen: ik leerde om met ieder mens contact te maken. Niet op wat ze doen, maar in wie ze zijn. Een kwaliteit die iedere marketeer nodig heeft

Ik studeerde af in Communicatie op het thema draagvlak. Ik ontdekte dat draagvlak niet alleen te maken heeft met communicatie – maar meer nog met inspirerend leiderschap. En dat als je wilde dat mensen zich betrokken voelen richting het gezamenlijke doel – ze ook het gevoel moeten hebben dat zij ertoe doen, in het behalen van dat doel.

Ik ging werken bij een andere instelling. Ik hield me bezig met woordvoering en voorlichting, positionering en communicatie bij verandering. Ik schreef eindeloos veel teksten, speeches. Adviseerde management en directie. Ik hielp ook bij grote onderhandelingen. Wéér ging het over mensen meekrijgen. In een visie, in een gezamenlijk doel. Ik ontdekte dat mensen niet zo zeer onthouden wat je zegt. Maar hoe je ze hebt laten voelen. Dat ze -bewust of niet- doorhebben over iets klopt. En dat woorden belichaamd moeten worden. Dat je mensen dieper moet raken om ze mee te krijgen – zeker niet alleen verstandelijk.

Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Destijds als fotograaf. Wat een uit de hand gelopen hobby was en waar ik me verder in wilde bekwamen. Onder mijn emailhandtekening van mijn kersverse bedrijf was te lezen: ‘het is mijn missie om mensen te raken, inspireren en in beweging zetten’. ‘Voelde wel goed.’

 

Verdomd. Destijds was fotografie het instrument. Maar ik blijk na jaren nog steeds hetzelfde te doen – alleen dan op een totaal andere manier.

 

Na een aantal omzwervingen besluit ik te stoppen met professioneel fotograferen. Ik begin me te verdiepen in coachen en transformatiewerk en terug naar mijn roots: marketing en communicatie. En ik investeerde flink in mijn eigen ondernemersskills en marketingvaardigheden.

 Onder andere in een businesscoach voor zo’n €20k. Een bedrag wat ik nooit verwacht had te investeren in mezelf. Ik herinner me het gesprek dat ik had met de coach. Ze zei: ‘maar Anne. Wij geloven in jou.’ Ik voelde dat het oprecht was en besloot de stap te zetten.

 

Wat het grootste event van 2020 had moeten worden… bleek een tijd te worden waarin de lockdown kwam. Een dal volgde. Het dwong me om nog dichter terug te gaan naar wat me binnenuit drijft. Met iets te komen in mijn business dat altijd zal blijven bestaan – ongeacht wat er in de buitenwereld gebeurt.

 Ik kwam het werk van Yuval Noah Harari tegen. Hij zei: ‘Alles wat de mensheid ooit vooruit heeft gebracht, is gebaseerd op massale samenwerking. Er is maar 1 manier om dat voor elkaar te krijgen. Door verhalen’.

Het mag duidelijk zijn op het moment van opnemen ik nog LANG geen 85 ben. Ik weet niet eens hoe veel tijd me is gegeven. Maar dat is het punt nu niet. Waar het me WEL om gaat is deze denkoefening, deze visualisatieoefening te doen.

Ik heb ‘m tijd geleden zelf gedaan en het heeft me ENORM geholpen. Hier volgt ie: Stel: we zijn zo’n 50 jaar verder. Je kijkt terug op je leven tot nu toe. Je masterpiece. Je carriere. Het verschil dat je hebt gemaakt.

Waar heb je dan aan bijgedragen? Wat heb je veranderd? Mogelijk gemaakt? Waar wordt je om geroemd, erkend? Geprezen? Bekritiseerd? Op welk ‘erfgoed’ kijk je terug? Wat is er, door jou, veranderd?

Door heel ver uit te zoomen kun je helderheid krijgen in belangrijke vraagstukken, bijvoorbeeld over je richting in je bedrijf, of waar je aan wilt bijdragen.

Het helpt je ook om alles wat je nu DOET in lijn te brengen met je legacy.

En dat, my friend, is heel erg vervullend.

 Ik kan nog eindeloos door blijven gaan. Als je nog steeds zit te luisteren en luisteren… misschien is dan tijd om te kijken of The Trailblazers Quest iets voor jou is.

 

Talk soon 😉

xQ